©  BELGA

Personeel houdt directeur vast zolang er geen duidelijkheid is over ontslagvergoedingen bij Logistics in Nijvel: “Dit is geen gijzeling”

Bij Logistics Nivelles, dat midden volgende maand sluit, houden personeelsleden de directeur van de site vast in zijn kantoor. Ze willen hem pas laten gaan als er duidelijkheid is over de ontslagvergoedingen, nu de eerste ontslagen zijn gevallen.

gjs, jvh
Bron: BELGA

De socialistische en christelijke vakbonden FGTB en CNE hadden donderdagochtend een algemene vergadering georganiseerd bij het bedrijf in Nijvel. Na afloop beslisten ze om van de directie gedetailleerde berekeningen van de ontslagvergoedingen te eisen, nu de eerste personeelsleden moeten vertrekken.

Toen de directie die niet kon voorleggen, posteerden ze zich voor het kantoor van de directeur van de site. Ze willen hem pas laten gaan als ze de berekeningen krijgen.

“Dit is geen gijzeling. We willen simpelweg dat de directie, die heeft besloten om werknemers te ontslaan, eindelijk haar werk doet en details van de ontslagvergoedingen verstrekt, zodat het personeel de berekeningen kan controleren”, zei Didier Lebbe van CNE. “We vragen dat al maanden. Ze hebben de berekeningen al: dat duurt een kwartier om ze voor elke werknemer vrij te geven. Ik heb nog nooit gezien dat een multinational ontslagen personeel zo slecht behandelt.”

Volgens Pascal Strube van de FGTB verhindert moedergroep Khuene+Nagel niet alleen dat de gedetailleerde berekeningen worden vrijgegeven, het concern zou zich ook niet houden aan de afspraken die tijdens het sociaal overleg werden gemaakt over de ontslagvergoedingen.

Naar aanleiding van de personeelsactie schakelde de directie van Logistics Nivelles een deurwaarder in, die het bedrijf in de namiddag bezocht. ‘s Ochtends was de lokale politie ook al ter plaatse geweest. De vakbonden eisen van hun kant een controle van de arbeidsinspectie omdat volgens hen de wetten niet worden gerespecteerd. Donderdagnamiddag hebben ze het arbeidsauditoraat ingelicht.

Vorig jaar waren er nog 549 mensen aan de slag bij Logistics Nivelles.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer