Premier De Croo ©  BART DEWAELE

Regering krijgt vertrouwen van de Kamer

De Kamer heeft donderdagnamiddag opnieuw het vertrouwen gegeven aan de federale regering. Dat gebeurde na een nachtelijk debat over de beleidsverklaring van premier Alexander De Croo dinsdag.

jvh
Bron: BELGA

De Kamer debatteerde woensdag de hele dag en nacht over de beleidsverklaring die premier Alexander De Croo dinsdag aflegde en die gepaard ging met een meerjarenbegroting voor 2023 en 2024. 

In dat kader besliste de regering na marathononderhandelingen onder meer tot een steunpakket om gezinnen en ondernemingen door de energiecrisis te helpen. Een overwinstbelasting voor energieproducenten moet de factuur deels dekken. Er wordt ook gesaneerd, onder meer met de afschaffing van het fiscaal voordeel op de lening voor een tweede woning vanaf 2024 en met een vermindering van de ministerlonen van 8 procent. 

Ongeveer 48 uur na die beleidsverklaring mocht de Kamer opnieuw het vertrouwen geven aan de regering. Dat gebeurde donderdagmiddag meerderheid tegen oppositie. Die laatste verwijt de regering onder meer echte hervormingen na te laten, en de factuur door te schuiven naar de volgende generaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer