Radio 2

Grote politieactie tegen jongeren die voor overlast zorgen in Ruisbroek, burgemeester dreigt met plaatsverbod

In Ruisbroek bij Sint-Pieters-Leeuw is de politie gisteren opgetreden tegen een groep jongeren die al verschillende weken voor overlast zorgt. Twintig agenten namen deel aan de politieactie. Vier jongeren waren in het bezit van drugs. Twee anderen bleken betrokken bij eerdere gevallen van inbraak en vandalisme. De gemeente dreigt met een plaatsverbod als de overlast blijft duren.

Het gaat over een groep van een twintigtal jongeren tussen 14 en 17 jaar die in en rond het centrum van Ruisbroek vernielingen aanbrengen. Gisteren werd een grote politieactie gehouden in de brede omgeving van het kerkplein in Ruisbroek. “Twintig politiemensen waren betrokken bij de actie”, vertelt burgemeester Jan Desmeth (N-VA), “en dit zal niet de laatste actie zijn. De overlast moet echt stoppen.” 

De afgelopen dagen was er intens overleg tussen de burgemeester en de korpschef. “Er is een objectief probleem van ernstige overlast vastgesteld”, zegt korpschef Mark Crispel. “Het is terecht om hier in te grijpen. De actie van woensdag 12 oktober leidde tot 19  ter plaatse geïdentificeerde mensen. Vier personen waren in het bezit van drugs. Er werden 2 illegalen aangetroffen, die bestuurlijk werden aangehouden. Eén persoon werd betrapt op het schenden van zijn voorwaarden en twee personen werden gelinkt aan eerdere daden van inbraak en beschadigingen.” 

Plaatsverbod

Ook de ouders van de jongeren zullen op hun verantwoordelijkheid gewezen worden, laten de politie en de burgemeester weten. "Bij herhaling van feiten zullen de geïdentificeerde jongeren een plaatsverbod opgelegd krijgen", zegt Desmeth. "Mocht dit verbod geschonden worden, dan volgt een vervolging."

Meest gelezen