Politie ontdekt indrukwekkend wapenarsenaal bij dievenbende

De afdeling groot banditisme van de Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft een zwaarbewapende bende opgerold die al verscheidene diefstallen op haar actief had staan. Het indrukwekkende arsenaal dat in beslag werd genomen, laat vermoeden dat de bende nog heel wat plannen in die zin had en het gebruik van geweld niet zou schuwen om haar doel te bereiken.

Yves Barbieux

Een kalasjnikov, meerdere pistolen en revolvers, een grote hoeveelheid kogels en patronen, acht kogelwerende vesten, kledij om zich als agenten te vermommen, latex maskers om onherkenbaar te kunnen toeslaan en radio’s om onderling in contact te blijven, ... De “buit” van acht huiszoekingen, dinsdag in Brussel en Vilvoorde, is indrukwekkend.

Bokalen vol kraaienpoten

De onderzoekers konden ook beslag leggen op enkele krachtige voertuigen, duidelijk bedoeld om achtervolgers van zich af te kunnen schudden. Dat was ook de bedoeling van de bokalen met kraaienpoten, die de verdachten over de weg zouden kunnen uitstrooien om hun vlucht veilig te stellen.

De anti-banditismespeurders van de Brusselse FGP kwamen de bende meerdere maanden geleden al op het spoor. Maar om de bende onschadelijk te kunnen maken, hadden de onderzoekers eerst bewijsmateriaal nodig. Om die te verzamelen werden weken aan een stuk speciale onderzoeksmethodes (afluisteren van gesprekken, schaduwen van verdachten, ...) gebruikt. Daaruit bleek al snel dat de verdachten geen “doetjes” waren. Een van hen had zelfs al een ruim palmares aan gewelddadige diefstallen op zijn actief staan. Er werd dan ook besloten om de Speciale Eenheden van de federale politie in te schakelen.

Twee aanhoudingen

Het zijn deze speciaal opgeleide politiemannen, die dinsdagochtend op acht plaatsen zijn binnengevallen. Verscheidene personen werd onderschept en verhoord. Uiteindelijk werden twee verdachten door de onderzoeksrechter aangehouden. Onder hen de man die bij de politiediensten bekendstond voor gewelddadige diefstallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer