Opstand in gevangenis Vorst: gedetineerden brengen vernielingen aan en kruipen op het dak na overleg met nieuwe gevangenisdirecteur

Er is donderdagavond een opstand uitgebroken in de gevangenis van Vorst. Dat gebeurde na moeilijk verlopen overleg met nieuwe directeur van Haren, de plek waar de gevangenen van Vorst en Sint-Gillis op termijn in principe naar getransfereerd worden.

mtm, phu

Volgens onze informatie vragen de gedetineerden al weken om meer uitleg over hoe die verhuizing precies zal verlopen en waar ze precies zullen terechtkomen. Ze hekelen het gebrek aan informatie en namen geen voldoening met de uitleg van Haren-directeur Jurgen Van Poucke.

Na het overleg is muiterij ontstaan. Op twee vleugels was het donderdagavond bijzonder onrustig. Er werd met van alles gegooid en sommige gedetineerden brachten ook vernieling aan. Sommigen van hen weigerden ook om na de wandeling naar binnen te gaan en kropen op het dak.

Het Gevangeniswezen bevestigt dat het erg onrustig is donderdagavond. “Intussen zijn de gedetineerden van het dak en is er politionele bijstand gevraagd.”

 ©  rr

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER