Politie in Raleigh.
Volledig scherm
Politie in Raleigh. © ANP / EPA

Tiener (15) schiet vijf mensen dood op straat in Amerikaanse staat North Carolina

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat North Carolina zijn vijf mensen om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Mary-Ann Baldwin van de plaats Raleigh donderdagavond lokale tijd bekendgemaakt. De schutter, een jongen van 15, is opgepakt.

  1. KIJK. Heldhaftige politieagenten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend appartement

    KIJK. Heldhafti­ge politie­agen­ten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend apparte­ment

    Het Henderson Police Department in Nevada heeft een 8-jarig meisje kunnen redden uit haar woonplaats waar een brand woedde. Bij aankomst ziet de politie hoe de ramen van het appartement al verbrijzeld waren en er rook en vlammen uit het appartement kwamen. Volgens informatie van de agenten zitten binnen een kind en haar moeder vast en dus besluiten ze het appartement binnen te gaan. Eenmaal binnen wordt een 8-jarig kind al snel aangetroffen. Het meisje is duidelijk overstuur en roept de hele tijd om haar moeder. Uiteindelijk worden nog twee honden gered uit het appartement. Voor de rest blijkt er niemand aanwezig.
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.