Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en minister van energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en minister van energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

Waarom de regering nu vier in plaats van twee kerncentrales wil openhouden

PolitiekNiet twee, maar zelfs vier kerncentrales wil de federale regering na 2025 verlengen. Vanwaar die plotse koerswijziging? De reden: er gaan steeds meer alarmsignalen af dat het moeilijk wordt om in de winters na 2025 het licht aan te houden.

150 reacties

  • François De Moor

    1 jaar geleden
    Sluit onmiddelijk de gascentrales, gooi de groenen buiten ,en inplaats van te betalen voor een piekmoment (alleen in het vlaamse gedeelte = discrinatie) schaf die extra lasten af , of maakt het mogelijk om onze stroom in het waalse gedeelte te nemen. Stop de uitbuiting door de groenen.
  • Jo Deketel

    1 jaar geleden
    De Groenen, degenen die er verantwoordelijk voor zijn dat we als we thuiskomen van ons werk in 2025 ons huis niet kunnen verwarmen en onze maaltijden niet koken, die krijgen nu de opdracht om daar iets tegen te doen? Ze zullen zich daar niet te druk over maken want in 2024 vliegen ze terug op de straatstenen, waar ze thuishoren! Hopelijk eraan vastgeplakt!
  • Johnny Vandewalle

    1 jaar geleden
    20 jaar is men daar nu al over aan overleggen en besluit was ze moeten toe ! En nu moet ze toch open blijven ze nemen besluiten zonder gezond na te denken ( met al die nacht vergaderingen kan dat ook niet anders ) net zoals nu ieder een moet elektrische rijden zelf dat gaan ze moeten herzien anders gaan er veel auto’s stil staan als ze de elektrische tijd afschakelen ik zal toch nog een tijd mij diesel houden
  • Sandra Colpaert

    1 jaar geleden
    Allee ze worden wakker, maar waarschijnlijk te laat . Ons licht zal uitgaan.
  • frans Venloo

    1 jaar geleden
    Alarmsignalen wie zal dat nog geloven. Deze klungeraars en de vorige regeringen vochten alleen om postjes de rest was bijzaak Nu plots schieten ze wakker wetende dat in 2024 het een zware slag zal zijn . Eerst subsidies geven voor gas ( belastingsgeld uitdelen daar zijn ze goed in ) Daarna gas verbieden als iedereen ze bijna binnen heeft . Klksysteem ( als de prijs afslaat slaat hun BTW op dus de verbruiker is altijd de dupe ) en ze verdienen royaal geld ermee ( belastingen op onze kap ) enz.