© Twitter

Anderlecht-fans breken stoeltjes af en schieten vuurpijl in West Ham-vak, vier agenten raken gewond: “Levensgevaarlijk”

Op het einde van de match tussen West Ham en Anderlecht ontstonden er rellen tussen de Brusselse fans en de thuisaanhang. Er werden stoeltjes afgebroken en er werd gegooid met zitjes. Toen Esposito de 2-1 binnenschoot, werd er in het RSCA-vak zelfs een vuurpijl afgestoken die in het West Ham-vak belandde. Vier agenten zijn bij de rellen gewond geraakt en twee daarvan moesten naar het ziekenhuis, zo meldt Sky Sports.

LEES OOK. Anderlecht kan niet stunten in Londen en verliest opnieuw van West Ham in de Conference League

Richting het laatste fluitsignaal werd er een vuurpijl vanuit het bezoekersvak richting de thuisaanhang gegooid. Heel gevaarlijk en onverantwoord: zeker omdat er in het Londen Stadium best veel kinderen zitten. Agenten kwamen tussenbeide om te proberen de gemoederen te bedaren en daarbij werden verschillende mensen opgepakt, onder meer een supporter die een agent een gebroken pols zou hebben bezorgd.

Het filmpje dat als bewijs kan dienen circuleert op sociale media en de Engelse media waren dan ook furieus. Zij bestookten de coaches met vragen over het incident. “Sorry, ik heb het niet gezien”, wist Felice Mazzu alleen maar te melden.

Mathias Declercq, de perschef van Anderlecht nam het over. “Ik kan alleen zeggen dat we dit fel veroordelen en niet tolereren”, klonk het. “Wij bieden onze excuses aan en gaan dit bespreken met onze fans en de UEFA. Dit kan niet: niet thuis of niet in een ander stadion.”

“Levensgevaarlijk”, reageerde Lorin Parys, CEO van de Pro League, op Twitter. “Goeie, snelle reactie van Anderlecht. Nu krachten bundelen om dit gedrag uit onze stadions te verbannen. Absoluut noodzakelijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verontwaardiging

West Ham-coach David Moyes kreeg de vraag ook voorgeschoteld. “Ik was niet echt bezig met wat er in de tribunes gebeurde, maar ik wil geen geweld zien op West Ham. Het is goed dat de perschef van Anderlecht excuses presenteerde. Anderlecht is een goeie club die de veiligheid van iedereen wil garanderen.”

Onlangs was er in België heel veel verontwaardiging toen een Beerschotfan hetzelfde deed tegen Antwerp. Ook nu zal de UEFA de zaak onderzoeken. Er waren langs beide zijden onregelmatigheden, maar het filmpje van de vuurpijl pleit allerminst in het voordeel van Anderlecht.”

LEES OOK. Vuurpijlgooier Beerschot krijgt celstraf en vijf jaar stadionverbod

Bekijk de hallucinante beelden:

 ©  AP

 ©  Action Images via Reuters

 ©  REUTERS

 ©  AP

 ©  AP

 ©  REUTERS

 ©  BELGA

 ©  AP

 ©  EPA-EFE

 ©  BELGA

 ©  REUTERS

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League