Marie Nuytemans (Visbar Barzé), Lore Cortvriendt (Heuvelhof) en Tom Vandenbroucke (De Pomp).
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Nuytemans (Visbar Barzé), Lore Cortvriendt (Heuvelhof) en Tom Vandenbroucke (De Pomp). © RV

Deze uitbaters sluiten hun café of restaurant tot het weer warmer wordt: “12.000 euro aan energie, dat trekken we niet”

Steeds meer cafés en restaurants vrezen dat in de kille wintermaanden de gasfactuur niet meer zullen kunnen betalen en sluiten daarom tijdelijk de deuren. “Als ik mijn zaak wil verwarmen, dan moet het hier vol zitten of ik scheur er mijn broek aan”, zegt Tom Vandenbroucke van podiumcafé De Pomp in Hove. De eigenaars van een brasserie in Torhout en een wijnbar in Mechelen kiezen eveneens eieren voor hun geld en willen pas volgend jaar de activiteiten hervatten.

122 reacties

  • louis thijs

    2 jaar geleden
    Goede zaak in de strijd tegen corona, dan moet iedereen terug thuis blijven en daar iets drinken.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Gino Denil : ik moet het helaas met u eens zijn. Vergelijking Frankrijk met België te. Hier zijn ook politici die mensen tegen elkaar op te zetten maar dat zijn zijkant-politici. De president, de eerste minister en de ministers verzoenen de hele tijd en slagen er dus ook in, op enkele stakingen en enkele serieuse betogingen na. Er is naast een regeringswanbeleid ook een negatief geïnspireerde pers in België. In Frankrijk net een beetje te het omgekeerde.
  • Ben Haest

    2 jaar geleden
    Iedere werknemer kan zijn energiekosten aftrekken zolang hij maar kan bewijzen dat deze gerelateerd zijn aan het behalen van zijn inkomen. Energiekosten zoals andere kosten worden afgetrokken van de omzet niet vd belastingen. Als de kosten hoger zijn dan het inkomen maak je verlies. Je kan dit enige tijd volhouden maar anders volgt het faillissement.
  • Rudi Geirnaert

    2 jaar geleden
    Vorige week op het eiland Kreta, 1 liter water , 1 Fanta , 1/4 liter lokaal bier , 1/2 liter bier , 1 cola , 4 gehaktballetjes met friet 2 grote kippebillen met rijst 1 Griekse salade 3 glaasjes raki Totaal 26 euro , nu gij , ,
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Doet de overheid nu al jaren. Iedereen tegen elkaar opzetten. Zelfstandigen, loontrekkenden, ambtenaren, jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen. En sommigen blijven er maar in mee gaan. Al die mensen maken het beleid niet. Het zijn onze regeringen die het (wan)beleid maken.