Nafi Thiam en Roger Lespagnard, op een beeld in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Nafi Thiam en Roger Lespagnard, op een beeld in 2018. © Photo news

“Op zoek naar nieuwe prikkels”: onze atletiekwatcher over hoe het na 14 jaar tot een breuk kwam tussen Thiam en coach Lespagnard

ATLETIEKNafi Thiam jaagde gisteren een schokgolf door de atletiekwereld met haar beslissing om na veertien jaar te breken met haar coach Roger Lespagnard, de Luikenaar met wie ze àl haar belangrijke titels won. Maar nu heeft de 28-jarige kampioene nood aan wat nieuws, zo meldt ze. Onze atletiekwatcher Valerie Hardie duidt de beslissing: “Concurrentes legden Nafi steeds nadrukkelijker het vuur aan de schenen. Tegelijk maakte ze zelf geen opzienbarende progressie meer.”

10 reacties

  • René Van Halen

    2 jaar geleden
    Ik vermoed dat het voor Thiam gedaan is.
  • Paul deyaert

    2 jaar geleden
    Afdaling voor nafi is ingezet kan snel gaan hopelijk beseft ze dat.
  • Joël Hendrickx

    2 jaar geleden
    Heel veel respect voor dhr Lepagnard, die op 75 jarige leeftijd met zijn atlete de absolute wereldtop heeft bereikt. Er is nu eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan is op deze respectabele leeftijd voor dhr Lespagnard gekomen. Nafi heeft nog vele mooie atletiekjaren in het vooruitzicht en heeft nood aan actuele trainingsmethodes en professionele begeleiding. Hier geldt niet ander en beter, hier geldt ander en moderner. Avec un grand merci pour Mr Lespagnard.
  • wil baken

    2 jaar geleden
    Dat is de wereld van tegenwoordig, stank voor dank.
  • Eddy Peynsaert

    2 jaar geleden
    Zeer wijs besluit, haar laatste jaren moeten recordjaren worden. veel succes Nafi.