HLN-autokenners Brecht Vanhaelewyn en Joost Bolle testten de Smart #1.
Volledig scherm
PREMIUM
HLN-autokenners Brecht Vanhaelewyn en Joost Bolle testten de Smart #1. © rv/ Steven Richardson

GETEST. Nieuwe Smart #1 is een stuk groter dan zijn voorgangers: wat zijn de plus- en minpunten van deze wagen?

Smart is niet dood, maar keert terug als Smart#1, in een heel andere gedaante én elektrisch. Onze autokenners testten de wagen uit en vonden niéts terug van wat Smart vroeger was. En dat is niet per se positief. “Dat je in nieuwe auto’s almaar vaker goedkoop plastic vindt, weet de trouwe lezer van onze tests. Maar Smart breekt hier trieste records”, zeggen Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn.

  1. “5.200 euro om deel te nemen, en er is nu al een wachtlijst voor 2023”: onze mobiliteitsexpert rijdt mee in de Knokke Zoute Grand Prix
    PREMIUM

    “5.200 euro om deel te nemen, en er is nu al een wachtlijst voor 2023”: onze mobili­teits­ex­pert rijdt mee in de Knokke Zoute Grand Prix

    Het is weer tijd voor de Knokke Zoute Grand Prix. Stilaan het meest prestigieuze autogebeuren van het jaar binnen onze landsgrenzen: de duurste merken stellen er tentoon, de duurste oldtimers rijden langs een toeristische route, en oesters worden bij bakken aangevoerd om zich met champagne te laten doorspoelen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn trok erheen, kroop achter het stuur van de legendarische Jaguar Type E, en nam er een exclusieve kijk achter de schermen. “Er hangt hier van ’s morgens vroeg toch al wel een sfeertje van ‘zien en gezien worden’.”
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.