Om de verkeersveiligheid voor de fietsers te waarborgen werd de bestaande coating op de houten fietsbrug verwijderd. © frmi

Fietsbrug aan Batsheersebeek krijgt nieuwe planken en toplaag

Heers -

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt momenteel de houten fietsbrug langs de Bovelingenstraat (N743), vlakbij de Batsheersebeek en Batsheersstraat.

Om de verkeersveiligheid voor alle fietsers te waarborgen werd de bestaande coating op de houten fietsbrug al verwijderd. Nadien worden de beschadigde planken vervangen. “De nieuwe planken worden dan bewerkt en voorzien van een nieuwe antisliplaag”, vertelt woordvoerder Sep Vandijck van AWV Limburg. “Na enkele dagen drogen is het vrijliggende fietspad weer klaar voor gebruik. De werken zijn maandag gestart en zullen zeker nog tot eind volgende week duren.”

Snelheidsbeperking

Tijdens de werken worden fietsers omgeleid via het fietspad aan de overzijde, dat dus tijdelijk in twee richtingen wordt gebruikt. Voor het gemotoriseerd verkeer geldt er enkel plaatselijk beurtelings verkeer tijdens het aanbrengen van de antisliplaag. In de werkzone geldt er nu een snelheidsbeperking van 50 km per uur. (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer