BELGA/WAD

Volgende 2 weekends zware hinder verwacht aan viaduct in Merksem voor voorlopige herstelling brugvoeg


Agentschap Wegen en Verkeer begint vannacht aan de tijdelijke herstelling van de brugvoeg op het viaduct in Merksem (R1) richting Nederland. Tijdens die werken, die 2 weekends zullen duren, wordt er zware hinder verwacht. De ingreep moet de periode tot januari overbruggen, wanneer de volledige vernieuwing van de brugvoeg gepland staat.

De volgende twee weekends plant Agentschap Wegen en Verkeer een tussentijdse ingreep aan de beschadigde brugvroeg van het viaduct in Merksem (R1) richting Nederland. "Die ingreep komt er om de brugvoeg beter te beschermen tegen de druk van het verkeer, om schade te voorkomen en zodat ter hoogte van de voeg de vier rijstroken weer beschikbaar zijn", zegt Stephanie Nagels, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer. Momenteel zijn de linkerrijstrook en de tweede rijstrook van rechts afgesloten.

De tijdelijke ingreep staat gepland vanaf vrijdag 14 oktober rond middernacht tot dinsdagochtend 18 oktober en van donderdag 20 oktober rond middernacht tot maandagochtend 24 oktober. De tussentijdse ingreep moet de periode tot januari overbruggen, wanneer de volledige vernieuwing van de brugvoeg gepland staat.

Verkeershinder

Het verkeer moet tijdens beide weekends over twee versmalde rijstroken. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwen voor zware verkeershinder. "We raden weggebruikers aan om de Antwerpse ring richting Nederland zoveel mogelijk te vermijden. Omrijden kan via de R2 in de haven. Als het nodig is, zal de Liefkenshoektunnel richting Nederland tolvrij worden gemaakt."

Meest gelezen