Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). © Photonews

Vrijdag wel genoeg opvang voor families en minderjarigen bij Fedasil, ongeveer 3.500 mensen op wachtlijst

UpdateIn tegenstelling tot donderdag kregen vrijdag alle families en niet-begeleide minderjarigen die zich hebben aangemeld bij Fedasil wel een plaats in het opvangnetwerk. Dat meldt het federaal agentschap dat instaat voor de opvang van asielzoekers. Aan onze redactie laat adjunct-woordvoerder Lies Gilis van Fedasil weten dat er ongeveer 3.500 mensen op de wachtlijst voor een opvangplek staan.

42 reacties

  • johan vankeirs

    2 jaar geleden
    Heb ik het goed gehoord dat het rode kruis de hotelkosten op zich(verplicht?) nemen om vluchtelingen en nieuwkomers te huis vesten.Dienen de giften en onze steun daarvoor dan zijn we ver van huis geraakt!
  • louis thijs

    2 jaar geleden
    De Moor ging vluchtelingen toch terugsturen. Ze doet juist niets. Schrik? Allicht wel.
  • Guido Cerrens

    2 jaar geleden
    België is vol meer dan voldoende met migranten Genoeg is genoeg. Veel strenger worden zoals in vele andere landen. En aanzuigeffect aanpakken
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Gratis reclame voor het Vlaams Belang: in barre tijden neemt men nog meer asielzoekers binnen, 'herbergt' ze in hotels, terwijl de eigen mensen kreunen onder de torenhoge energiefacturen, en vele gepensioneerden nog steeds een 'tijdelijke' crisisbelasting uit 1994 betalen... Hoe bezig, Vivaldi! 🙄
  • Bart Bellens

    2 jaar geleden
    Voor eigen volk moeten ze weken vergaderen om een paar euro extra te vinden die waarschijnlijk nadien via belasting terug gevorderd wordt. De pot met goud is leeg maar daar hoeft geen enkele asielzoeker van wakker te liggen. Mss ze allemaal eens de energiefactuur laten zien of wacht die moeten dat nooit betalen dat die wij wel.