Auto's branden na raketaanslag in Kiev.
Volledig scherm
Auto's branden na raketaanslag in Kiev. © REUTERS

Heeft Rusland nog voldoende raketten om dit spervuur vol te houden? Dit zeggen militaire experts

Toen Rusland deze week Oekraïne bombardeerde, vroegen militaire waarnemers zich af hoeveel en welke soorten raketten Rusland nog in zijn arsenaal heeft. Met andere woorden, hoelang kan het Kremlin het spervuur nog volhouden?

42 reacties

  • Bart Timperman

    2 jaar geleden
    lodewijk maesen@ Die crimea brug is ten eerste al niet legaal, net zomin als de Russische bezetting van de Krim. De aanslag is niet opgeëist door Oekraïne maar is door Rusland zelf of een Russische terreurgroep gepleegd. Het onderzoek naar die aanslag door de Russische geheime dienst is ook een aaneenschakeling van vervalste documenten. Rusland zaait al zes maanden terreur onder de bevolking, Wat Oekraïne nodig heeft is voldoende luchtbescherming want Rusland zal niet stoppen met terreur zaaien.
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Dat Europa er zich maar van bewust is dat als ze het regime in Rusland laten zitten als het moest lukken dat Oekraïne al zijn grond terug heeft, en de oorlog stopt. Dan nog hebben ze binnen de 5 jaar terug een oorlog met het regime omdat die zich tegen die tijd herbewapend hebben.
  • Philippe De Vleeschouwer

    2 jaar geleden
    Militaire experts zeiden 6 maand geleden dat Rusland niet genoeg raketten had. Een paar duizend lanceringen later, zijn hun beweringen niet echt meer geloofwaardig. Net zoals de implosie van de roebel en alle andere fake verhalen.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    De vredesonderhandelingen moeten dringend starten. De VS gaat dit volgens verschillende experten nog zo lang mogelijk rekken om wapens te verkopen. Hopelijk voor ons werpt de NATO geen nucleaire bommen zoals Zelensky gevraagd heeft. De VS is een invasie aan het doen in Haïti, bedreigt China in de Solomo Eilanden, vernietigt Nord Stream en zet de EU zonder energie. Enkel Trump en Musk roepen op tot een staakt het vuren.
  • lodewijk maesen

    2 jaar geleden
    hun krimea brug aanvallen tja oekraiene moet je niet doen he..7 burgerdoden en heel de EU happy? top toch