Wouter Vrancken. ©  Dick Demey

Genk-coach Wouter Vrancken ziet veel energie bij start van Engelse week

KRC Genk begint zaterdagavond aan den Dreef aan een Engelse week. OH Leuven, Westerlo, Antwerp, mooi rijtje is het. “We zullen top moeten zijn.”

Roger Cox

Geen nieuws goed nieuws, luidt het spreekwoord. Dat geldt ook voor Wouter Vrancken. Buiten Sadick, Oyen en Abid kan hij beschikken over een volledig fitte spelerskern. Inclusief Joseph Paintsil, die na zijn hamstringblessure op training een fitte en gretige indruk maakt. De Ghanees is trouwens niet de enige die door de week energie uitstraalt. “Ik zie nog bij niemand een teken van verslapping”, stelt de trainer met grote tevredenheid vast. “De jongens pushen elkaar naar hun limieten. Een noodzakelijke voorwaarde om ook in het weekend top te zijn.”

Onuachu is komende

In de afgelopen maanden sleutelde Vrancken amper aan zijn basisploeg. Nu er drie duels aankomen in acht dagen, wordt dat misschien wel een noodzaak. Hoewel. “Wij meten bij iedereen permanent de staat van vermoeidheid. Op dit ogenblik is er niemand waarvan ik zeg dat hij geen drie wedstrijden in een week aankan. Natuurlijk kan het zijn dat ik na Westerlo die mening moet bijstellen. Maar ook uit eigen ervaring weet ik dat spelers niets liever hebben dan Engelse weken.”

Met 28 op 30 troeft Genk de laatste maanden alle concurrenten af. Enkel Antwerp blijft in de buurt met 27 op 30. Toch kan je er niet naast kijken: het is vaak wachten tot in de slotfase alvorens de Genkies de balans in hun voordeel kunnen doen overhellen. Vroeg of laat… “Ik maak me daarover geen zorgen”, haalt Vrancken de schouders op. “De situatie zou pas zorgwekkend zijn, als we niks meer creëren. Maar dat is niet het geval. Ja, de efficiëntie mag wat omhoog. Maar niet vergeten dat Paul (Onuachu) nu pas komende is en dat we een rechtsback (Preciado) tot rechtsbuiten hebben gebombardeerd. Als hun vertrouwen nog wat toeneemt, gaan die ballen er misschien vlotter invliegen.”

Kandidaat voor play-offs

OH Leuven kampeert na een mooie serie momenteel op plaats 5. Dat wordt dus een stekelige trip. “OH Leuven is voor mij geen verrassing, geen uitschieter”, aldus Vrancken. “Zij timmeren al enkele jaren aan de weg en mogen terecht de play-offs ambiëren. Zij koppelen kwaliteit aan mentaliteit. Met de snelheid van Al-Tamari en de infiltraties van De Norre en Maertens kunnen zij het een tegenstander, zeker in de omschakeling, lastig maken. Het is een complete ploeg. Toch zal dat onze spelwijze niet veranderen. Wij blijven dominant spel prediken.”

Aangeboden door onze partners