Archiefbeeld: Oekraïense soldaten aan de frontlijn
Volledig scherm
Archiefbeeld: Oekraïense soldaten aan de frontlijn © AFP

Oekraïner Artur moet vechten tegen zijn vader die voor de Russen koos: “Hij sloot zich aan bij de vijand”

De Russische invasie van Oekraïne heeft duizenden gezinnen uit elkaar gerukt. Wegens het complexe verleden van de twee landen hebben veel Oekraïners familie aan de andere kant van de grens. Maar weinig verhalen tonen de familiale kloof zo dramatisch als het levensverhaal van Artur, een Oekraïense soldaat wiens vader vecht aan de zijde van de Russische strijdkrachten.

13 reacties

  • Jean West

    2 jaar geleden
    Het is altijd al geweest wie de oorlog wint mag de grootste misdaden begaan hebben die worden er niet voor bestraft. Voorbeelden genoeg.
  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Nee Williams Pals, de zoon vecht voor zijn vrijheid en de vader om als lijfeigene van Poetin te leven. Wil jij onder zulk regime leven? Ik niet.
  • Williams Pals

    2 jaar geleden
    Een zoon die ongetwijfeld beïnvloed is door social media tegenover een vader die het leven op straat kent.. doet je toch maar nadenken hoever een mens gemanipuleerd kan worden
  • jaak Peeters

    2 jaar geleden
    Etienne Blies: akkoord.
  • Patrick Neuwirth

    2 jaar geleden
    Tis nog een verdeeld land ,het waren allemaal russen in de jaren 90' en er wonen er nog veel met gemengde gevoelens voor elkaar, een verloren oorlog dat ons allen veel geld kost ,de samen werking tussen Kim yon en xi is iets waar we ons zorgen over moeten maken ja...