3 mannen die gefolterd werden na mislukte aanslag in Deurne, opgepakt

De politie heeft drie mannen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een brandbom wilden gooien naar een pand in de Van Lissumstraat in Deurne. De drie werden echter gekidnapt en gefolterd door de familie tegen wie ze de aanslag wilden plegen. Beelden van die folterpraktijken werden gepubliceerd door de Gazet van Antwerpen. Die "slachtoffers" zijn nu dus opgespoord, opgepakt en aangehouden. Het gaat om 3 jongemannen, twee Nederlanders en een Belg.

De drie wilden in de nacht van 9 augustus een brandbom gooien naar een pand van een familie in de Van Lissumstraat in Deurne. Omdat de familie eerder al slachtoffer geworden was van aanslagen, had ze haar voorzorgen genomen en een eigen "bewakingsteam" in dienst genomen.

Dat bewakingsteam betrapte de drie. Twee van hen werden vastgehouden, geslagen en gefolterd. Die beelden circuleerden in het criminele milieu en werden door de Gazet van Antwerpen gepubliceerd.

Na huiszoekingen in Antwerpen en Turnhout kon de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen 3 verdachten oppakken. Twee mannen van 18 en een man van 20 werden gearresteerd, twee Nederlanders en een Belg.

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft 2 van hen aangehouden op verdenking van poging opzettelijke brandstichting en lidmaatschap van een criminele organisatie. Een derde is vrij onder voorwaarden. De twee aangehoudenen verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Meest gelezen