Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © rv

Aanvraagtermijn verwarmingspremie verlengd tot 1 november: zo ga je te werk

updateHet blijft tot 1 november mogelijk een aanvraag in te dienen voor de verwarmingspremie van 100 euro. Dat melden de bevoegde ministers Pierre-Yves Dermagne (PS) en Tinne Van der Straeten (Groen) vrijdag. Aanvragen kan op de website van de Federale Overheidsdienst Economie.

  1. Clusterbom op Harry Potterkasteel leert dat Poetin ook zijn oude vrienden niet ontziet
    PREMIUM

    Clusterbom op Harry Potterkas­teel leert dat Poetin ook zijn oude vrienden niet ontziet

    In het Oekraïense Odesa zijn maandag vijf doden gevallen door een Russisch bombardement. Dat zette een opmerkelijk gebouw in lichterlaaie. “Het kasteel van Harry Potter”, zoals de bewoners het paleis noemen dat vijftien geleden op de Zwarte Zeekust verrees. Wie woonde daar? Waarom werd het ooit bestormd door boze burgers, zodat we foto’s kunnen tonen van het pompeuze interieur? En vergiste Poetin zich niet door een man te treffen die hij zelf ooit een medaille opgespeld heeft?
  2. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 zo anoniem mogelijke restaurantbezoeken later gaat hij vandaag op pensioen en voor het eerst in de media op de foto. HLN sprak met hem, want onder welke namen reserveerde hij? Wie wordt zijn opvolger? En welke grote dossiers lopen er voor driesterrenzaken in België? “De kalfszwezerik met truffel van Peter Goossens staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.”