Flor Bressers, bijgenaamd "De Lange", werd overgebracht naar de federale politie in Brugge die een onderzoek tegen hem voert.
Volledig scherm
PREMIUM
Flor Bressers, bijgenaamd "De Lange", werd overgebracht naar de federale politie in Brugge die een onderzoek tegen hem voert. © Photo News

Hoe kon drugsbaron Flor Bressers zo lang onopgemerkt in Zwitserland rondlopen? En wat heeft hij allemaal op zijn kerfstok? 7 vragen beantwoord

Antwerpen‘Most Wanted’ Flor Bressers (36) is vrijdagmiddag met een speciale vlucht vanuit Zwitserland naar België uitgeleverd. Bressers was één van de meest gezochte Belgische drugscriminelen tot het FAST-team van de federale politie hem in februari 2022 op het spoor kwam in een penthouse in Zürich. Hij moet hier vier jaar cel uitzitten en riskeert bovenop zware veroordelingen in twee nog lopende drugsdossiers.

  1. Nieuwe foto-expo in voetgangerstunnel over 25-jarig bestaan Opvangcentrum Linkeroever: “De hele wereld ontdekken? Dat kan gewoon in de Beatrijslaan”
    PREMIUM

    Nieuwe foto-expo in voetgan­gers­tun­nel over 25-jarig bestaan Opvangcen­trum Linkeroe­ver: “De hele wereld ontdekken? Dat kan gewoon in de Beatrij­slaan”

    Het vijfentwintigjarig jubileum van Opvangcentrum Linkeroever wordt in september gevierd met een groot feest. In aanloop daarvan wordt het centrum verbouwd én kunnen Antwerpenaren de bewoners beter leren kennen via een fototentoonstelling in de trappenhal van de voetgangerstunnel. “Er is nog steeds veel onbegrip tussen nieuwkomers en Antwerpenaren, met deze expo willen we ze elkaar beter doen leren kennen.”
    Antwerpen
  2. “In mijn eerste kamp leek elke ronde wel 3 uur te duren”: professioneel bokser Tarek belooft vuurwerk op boksgala in Antwerpse nachtclub IKON
    PREMIUM

    “In mijn eerste kamp leek elke ronde wel 3 uur te duren”: professio­neel bokser Tarek belooft vuurwerk op boksgala in Antwerpse nachtclub IKON

    Zijn vader stuurde hem als kind naar de boksclub met de woorden ‘toon nu maar eens hoe stoer je bent.’ En kijk, Tarek Hamite (28) wist meteen wat hij met de rest van z'n leven wou doen. In zijn eerste boksmatch kroonde hij zich als amateur tot Belgisch kampioen en op zijn 18de koos hij voor het avontuur in Amerika. Hij baat ondertussen met TK Gym een eigen boksclub uit in Antwerpen én zondag maakt hij zijn debuut als professioneel bokser. De opvallende locatie van het boksgala: dansclub IKON. “Deze sport is hier ondergewaardeerd. Ik ga ervoor zorgen dat het boksen in België de aandacht krijgt die ze verdient.”
    Antwerpen