themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zelfmoord van 60-jarige vrouw blijkt verdacht overlijden: parket vermoedt kwaad opzet

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een verdacht overlijden in Sint-Gillis. Een 60-jarige vrouw leek zich te hebben opgehangen, maar vermoedelijk gaat het om kwaad opzet.

Chris Verhaeghe

“Afgelopen woensdag werd de politie opgeroepen om een verhanging vast te stellen in de De Merodestraat in Sint-Gillis”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket, die daarmee een bericht van de Franstalige krant La dernière heure bevestigt.

De politie werd verwittigd door een buur, die het slachtoffer zag hangen. “Bij de aankomst van de politie heeft de dienst 100 het overlijden van het slachtoffer, een vrouw van 60 jaar, vastgesteld”, aldus Baert. “Het parket van Brussel werd gecontacteerd en heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen. Er werd een gerechtelijke perimeter ingesteld in afwachting van de vaststellingen van de wetsdokter en het labo die ter plaatse zijn afgestapt. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van doodslag.”

Volgens de Brusselse krant La Capitale werd de echtgenoot van het slachtoffer van zijn vrijheid beroofd, maar daarover geeft het parket voorlopig geen commentaar.“Het gerechtelijk onderzoek is lopende om de exacte omstandigheden uit te klaren”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer