©  BELGA

Wie kiest Nafi Thiam als nieuwe coach? Er zijn een aantal buitenlandse pistes

Nafi Thiam is dus op zoek naar nieuwe trainingsprikkels, een andere omgeving die haar vooruitgang kan laten maken. Maar met wie?

hjb

LEES OOK. Coach Roger Lespagnard reageert na breuk met Nafi Thiam: “Ze begon te wenen, maar ik ben ontgoocheld. Om niet te zeggen heel ontgoocheld”

Er zijn een aantal buitenlandse pistes, zoals Bob Kersee. Hij is niet enkel de man maar ook de ex-coach van wereldrecordhoudster Jackie Joyner-Kersee, coachte talloze atleten en traint nu nog bijvoorbeeld Sydney McLaughlin, wereldrecordhoudster op de 100m horden. Thiam voelt zich in ieder geval in haar sas in de States, waar Joyner-Kersee aan de slag is. Bovendien zijn beiden geaffilieerd met Nike, Thiams hoofdsponsor. In dat opzicht is ook Harry Marra, gewezen Nike-coach van het jaar en ex-coach van de grootste tienkamper aller tijden, Ashton Eaton, en zevenkampster Brianne Theisen-Eaton.

Als Thiam niet Amerikaans gaat maar Belgisch blijft, is Michael Van der Plaetsen een goede kanshebber. Hij is de broer van Thiams manager Helena maar in de eerste plaats coach van tienkamper en zijn jongere broer Thomas, en kent het klappen van de zweep op internationale kampioenschappen.

LEES OOK. Waarom Thiam na 14 jaar breekt met succescoach Lespagnard: frisse lucht opsnuiven om nóg beter te doen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek