Na videoclip en interview draait geruchtenmolen op volle toeren: treden Spice Girls in 2023 weer op mét Victoria Beckham?

Komen de Spice Girls volgend jaar opnieuw samen mét Victoria Beckham aan boord? Een nieuwe videoclip van de Britse groep én een interview met Emma "Baby Spice" Bunton voeden de geruchten die online al een tijdje circuleren. Volgens Mel B gaan de Spice Girls in 2023 zeker weer op tournee, al zijn er voorlopig nog geen concrete optredens aangekondigd.

Eind jaren 90 waren de Spice Girls een fenomeen, met hun popmuziek vol "girl power". Om de 25e verjaardag van hun hit "Spice up your life" te vieren, is er een nieuwe videoclip uitgebracht op hun officiële YouTubekanaal. De clip is gemaakt met ongebruikt beeldmateriaal, dat is blijven liggen na de opnames destijds. De vijf Spice Girls zijn - net als in de originele clip - te zien in een ruimtezeppelin die door een stad vliegt, alleen ligt de focus veel meer op de vijf zangeressen, en niet op de omgeving.

Vijf zangeressen inderdaad, want opvallend: ook Victoria "Posh Spice" Beckham is te zien in de clip. Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat Beckham zichtbaar deel uitmaakt van de Spice Girls. Ze stond mee op het podium tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012, maar daarna distantieerde ze zich van de reeks reünieshows van de groep in 2019, naar eigen zeggen door verplichtingen voor haar modelabel.

BEKIJK - In de net uitgebrachte clip van "Spice up your life" speelt Victoria Beckham een prominente rol:

Deze videoclip voedt de geruchten dat Beckham volgend jaar mee op reünietournee gaat met de andere vier Spice Girls. Die nieuwe tournee is enkele weken geleden door Mel B officieel aangekondigd op haar sociale media, met de niet mis te verstane hashtag #spicetour23. Concrete concertdata zijn er nog niet. 

Het zou de bedoeling geweest zijn om een grote reünie te houden in 2021, om de 25e verjaardag van de Spice Girls te vieren, maar die plannen zouden noodgedwongen zijn uitgesteld door de coronacrisis. Dat de groep een nieuwe videoclip heeft gelanceerd, en vorig jaar al hun succesalbum "Spice" opnieuw heeft uitgebracht, zijn tekenen aan de wand dat ze de band met hun fans van destijds nieuw leven willen inblazen. Nostalgie scoort bovendien: alles wat enigszins met de jaren 90 te maken heeft op het vlak van televisieseries en muziek is al een tijdje weer populair.

Wie de geruchten nog meer aanwakkert, is Emma "Baby Spice" Bunton. In een interview voor de nostalgische podcast "Back then when" heeft ze verteld dat ze met Victoria Beckham gesproken heeft over de mogelijkheid om opnieuw deel uit te maken van de Spice Girls. Er zijn geruchten dat de groep volgende zomer zijn opwachting maakt op Glastonbury, het grootste Britse festival. Er is voorlopig nog geen enkele artiest aangekondigd voor de editie van 2023, ook al start de ticketverkoop begin november.

"Ik hoop het, maar als ik eerlijk ben: we zijn nog niet geboekt", reageert Bunton. "Al heb ik deze week zelf ergens gelezen dat we al gevraagd zijn, en dat de gesprekken vrij vergevorderd zijn. We hebben allemaal onze telefoons gecheckt, en niemand heeft ons al iets gevraagd! Al zou het geweldig zijn. En daar heb ik ook met Victoria over gesproken, en ik denk dat zij het ook ziet zitten." Afwachten op welke manier de #spicetour23 vorm krijgt.

BEKIJK - Het (voorlopig) laatste optreden van de Spice Girls als vijftal, tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen:

Meest gelezen