De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © ANP / EPA

Biden bestempelt Pakistan als “een van de gevaarlijkste naties ter wereld”

Pakistan heeft de Amerikaanse ambassadeur op het matje geroepen vanwege uitspraken van president Joe Biden. De president noemde Pakistan tijdens een bijeenkomst donderdag “misschien wel een van de gevaarlijkste naties ter wereld” en zette vraagtekens bij de veiligheid van het Pakistaanse atoomprogramma. Biden zei dat het land “kernwapens heeft zonder enige samenhang”.

26 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Robin De raeymaker : Dat kan allemaal goed zijn, maar er blijft een ding overeind : de VS heeft een democratisch systeem. Wie het te bond maakt en bepaalde westerse waarden overboord gooit, blijft niet. Idem in Europa. Rusland en China worden gedirigeerd door twee mannen die blijven die elke constructieve denkpiste de grond in boren om macht te behouden. Dat baart me zorgen. Uitgeholde dollar en staatsschuld zijn momenteel peanuts.
  • Robin De raeymaeker

    2 jaar geleden
    De VS heeft een continue oorlog nodig in eurazie, de dollar is volledig uitgehold en hun staatsschuld is nooit meer op te lossen. Het laatste wat ze kunnen gebruiken is dat china, rusland en europa met elkaar zouden overeen komen!
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Amerika is geen vredelievende natie. En als men zulke rare mannetjes president maakt die niet meer weten wat hun voor of achterkant is, zullen ze nog meer aanzien verliezen in de wereld. Trump was gek maar deze is rijp voor het oude mannen huis.
  • Joris Verbiest

    2 jaar geleden
    En gelijk heeft hij.
  • Guy Sevenants

    2 jaar geleden
    En gelijk heeft hij.