CHALLENGER PRO LEAGUE. Club NXT verslaat SK Lommel na controversiële penalty in knotsgekke slotfase

Een spektakelstuk tussen SK Lommel en Club NXT heeft zaterdagavond op de negende speeldag van de Challenger Pro League 3-4-winst in het voordeel van de Bruggelingen opgeleverd.

Bron: BELGA

Aan het rustsignaal zag het er al goed uit voor de Brugse beloften: Kyriani Sabbe (8.) en Romeo Vermant (34.) hadden voor een dubbele voorsprong gezorgd.

In de tweede helft ging de gastheer echter op en over zijn opponent: invaller Alonso Martinez (53. en 69.) en Metinho (80.) bewerkstelligden de comeback.

Toch zou de U23-ploeg van Club Brugge alsnog met drie punten op zak naar West-Vlaanderen trekken dankzij Noah Mbamba (82.) en nogmaals Vermant (88.), die het hoofd koel hield vanop de penaltystip. Die penalty was wel zeer discutabel aangezien de fout buiten het strafschopgebied gebeurde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is de tweede opeenvolgende overwinning voor Club NXT, waarmee ze haasje-over doen met Lommel in de tussenstand van de op een na hoogste Belgische voetbalafdeling. Club NXT telt nu 13 punten en is daarmee zesde, Lommel heeft een punt minder en staat een plaats lager.

Brilscore voor Virton en Lierse Kempenzonen

Virton en Lierse Kempenzonen hebben zaterdag op de negende speeldag van de Challenger Pro League verzuimd om te scoren: 0-0. Elk team versierde voldoende kansen, maar een doorbraak bleef aan beide kanten uit.

De Pallieters missen op die manier de kans om SK Beveren bij te benen aan kop van het klassement in de op een na hoogste Belgische voetbalafdeling. Ze prijken op de tweede plaats met 16 punten, naast de U23 van Anderlecht. Virton staat dan weer op de negende plaats met 9 eenheden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer