Sarah Ferguson dolt met corgi's van onlangs overleden Queen

De twee corgi's van de onlangs overleden Queen Elizabeth stellen het goed. Dat blijkt uit foto's die de Britse hertogin Sarah Ferguson postte op Instagram. Ferguson vangt de honden op samen met haar ex-man prins Andrew, de tweede zoon van Elizabeth. "Ze zijn een cadeau dat blijft geven", schrijft ze bij de foto's. 

Sarah Ferguson werd gisteren 63 jaar. Ze vierde haar verjaardag door enkele foto's te posten van zichzelf terwijl ze in het gras dolt met de twee corgi's van wijlen koningin Elizabeth. De twee honden, Muick en Sandy, wonen nu bij haar en haar ex-man prins Andrew. 

Ferguson en prins Andrew scheidden in 1996, maar ze bleven allebei wonen in de Royal Lodge, een landhuis op het domein van Windsor Castle. De Britse hertogin bleef ook bevriend met koningin Elizabeth. Zo gingen ze vaak samen met de honden wandelen en ook paardrijden was een gedeelde passie.

De Queen en haar liefde voor honden was legendarisch. Op haar 18e verjaardag kreeg ze een eerste corgi van haar vader, koning George VI. Ze doopte haar Susan. De Britse koningin had tijdens haar leven meer dan 30 corgi's, bijna allemaal afstammelingen van Susan. 

Later kwamen daar ook nog dorgi's bij, een kruising tussen een corgi en een dashond. In 2013 werd het kweekprogramma voor de honden stopgezet, naar verluidt omdat de Queen geen jonge honden wilde achterlaten na haar overlijden. De laatste afstammeling van Susan overleed in 2018.

Een foto van Queen Elizabeth in 2016 met haar vier honden: van linksboven naar onder zie je Willow (corgi), Vulcan (dorgi), Candy (corgi) en Holly (corgi).
Photoshot. All rights reserved.

Maar dat was buiten prins Andrew, Sarah Ferguson en hun twee dochters gerekend. Vorig jaar kreeg koningin Elizabeth twee jonge hondjes cadeau van haar zoon. De pups waren naar verluidt uitgezocht door zijn ex-vrouw. Het ging om Muick, een corgi en Fergus, een dorgi. De  hondjes moesten voor wat afleiding zorgen, toen prins Philip, de man van koningin Elizabeth, in het ziekenhuis verbleef. Kort na de dood van Philip in april 2021 overleed ook Fergus. Van haar kleindochters prinses Beatrice en prinses Eugenie kreeg de Queen toen een nieuwe corgi, Sandy. 

De twee corgi's Muick en Sandy waren ook aanwezig op de begrafenis van koningin Elizabeth op 19 september.
WPA Rota

Ongeveer een maand na het overlijden van de Queen blijken de honden in goeden doen. Naast Muick en Sandy zou de koningin ook nog twee andere honden gehad hebben, toen ze overleed, de dorgi Candy en de cocker spaniel Lissy. Wie voor hen zorgt, is niet duidelijk.

Meest gelezen