Noor sprint op kletsnatte wegen naar etappewinst in Ronde van Langkawi, Ivan Ramiro Sosa blijft leider

Erlend Blikra (UNO-X) heeft zondag de zesde etappe in de Ronde van Langkawi (2.Pro) op zijn naam gebracht. De 25-jarige Noor was na 120,4 km met start in Georgetown en aankomst in Alor Setar in een massasprint sneller dan de Rus Gleb Syritsa. De Duitser Rüdiger Selig pakte de derde plaats.

Bron: BELGA

Een zestal met Tiano Da Silva, Thanakhan Chaiyasombat, Willie Smit, Zhe Yie Kee, Marco Lumanog en Junreck Carcueva maakten deel uit van de vroege vlucht. Het peloton liet hen echter niet begaan en zo mocht dit gezelschap een maximale voorsprong nemen van zowat 2 minuten. Willie Smit bleek de taaiste van het gezelschap te zijn en de 29-jarige Zuid-Afrikaan spartelde nog een tijdje voor het peloton uit. 

Met nog tien kilometer voor de boeg smolt echter alles opnieuw samen en kon iedereen zich stilaan opmaken voor de aangekondigde massasprint. Daarin bleek Erlend Blikra de snelste van de bende te zijn. Het was de eerste zege dit seizoen voor de Noor, nadat hij in de openingsetappe van deze Ronde van Langkawi al eens tweede werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het algemeen klassement wijzigt er niet veel. De 24-jarige Colombiaan Ivan Ramiro Sosa (Movistar) blijft leider.

Maandag volgt tussen Kuah en Gunung Raya de tweede, lastige, bergetappe van deze rittenkoers. Na 91 kilometer kennen we wellicht de eindlaureaat van deze Ronde van Langkawi. Op 15 kilometer van de eindmeet wacht immers de Gunung Raya, de hoogste berg van de eilandengroep. Dit met een gemiddeld stijgingspercentage van 6, met pieken tot 10%. De klimmers zijn dus aan zet in deze voorlaatste etappe van de achtdaagse Maleisische rittenkoers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer