©  photo Marc Van Hecke

Nicky Degrendele op WK snel uitgeschakeld in de keirin: “Vreselijk, maar ik geef zeker niet op”

Nicky Degrendele is op het WK baanwielrennen uitgeschakeld in de keirin. Ze kreeg nog een herkansing na de eerste ronde, maar ook daar ging het mis.

Werner Bourlez in Saint-Quentin-en-Yvelines

Degrendele werd in eerste ronde derde in haar reeks. Ze werd geklopt door de Duitse Lea Sophie Freidrich en de Spaanse Helena Casas Roige. Alleen de eerste twee gingen rechtstreeks door, dus werd ze naar de herkansingen verwezen. Ze moest (in een strijd met vier rensters) in de top twee eindigen, maar werd in de slotronde voorbijgestoken door de Mexicaanse Daniela Gaxiola en de Canadese Jackie Boyle. “Dit is erg, ik had heel wat anders verwacht”, reageerde ze. “De benen wilden niet mee. Mijn voorbereiding werd verstoord door ziekte, dat is heel jammer. Nochtans geloof ik er in. Door de komst van Tim Carswell zijn we de achterstand met andere landen aan het wegwerken. We hebben een paar jaar aangemodderd. Volgend jaar beginnen de kwalificaties voor de Spelen. Ik ben nog maar 26, ik geloof echt dat ik weer helemaal aan de top zal kunnen meedoen. Ik geef het zeker niet op.”

Degrendele werd in 2018 wereldkampioene in de keirin maar kon zich daarna niet plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Twee maanden geleden werd ze op het EK in München vierde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer