Baasje Oxana met Sammy op bezoek bij Frans. © Patrick De Roo

Sammy, de Kalmthoutse senior hond (22), steelt hart Frans: “Ik put hier kracht uit”

Schelle, Kalmthout -

Het verhaal van Sammy, het 22-jarig hondje uit Kalmthout dat mogelijk wel eens de oudste hond ter wereld zou kunnen zijn, laat de mensen niet onberoerd. Schellenaar Frans Midnyck was er zo door gepakt dat hij prompt een cadeautje voor de krasse knar wilde kopen. Zaterdag ging baasje Oxana met Sammy bij Frans op bezoek.

Naar aanleiding van het overlijden van de oudste hond ter wereld volgens Guinness World Records, de Amerikaanse 22-jarige Pebbles, ging uw krant op zoek naar de oudste hond in de Antwerpse regio en vond zo Sammy. De levenskracht van de krasse knar, die toch al wat heeft moeten doorstaan, greep Schellenaar Frans Midnyck, die aan een rolstoel gekluisterd is, naar het hart.

“Toen ik jullie hond zag, kreeg ik meteen tranen in mijn ogen”, zegt Frans. “Het deed mij onmiddellijk denken aan mijn mama. Zij leefde ook voor mij voort, ook toen het moeilijker ging. Dat is wat Sammy ook voor jullie doet. Sammy inspireert mij en geeft mij kracht, hoe hij met zijn kwalen dapper doorzet. Als ik het eens moeilijk heb, ga ik daar altijd aan denken: ‘Komaan, Sammy doet en kan het ook.’”

Gazet van Antwerpen wist Sammy en de Schellenaar samen te brengen. Baasje Oxana en haar papa gingen zaterdag bij Frans op bezoek. Voor Sammy lagen er hondensnoepjes en een pakje zalm - waar hij zo verzot op is - klaar. Als het zakje met snoepjes wordt opengedaan, spitst hij de oren en gaat hij als een echte speurneus meteen op zoek. “Hartelijk bedankt om Sammy te mogen zien”, zegt een ontroerde Frans.

Sammy smult van de snoepjes die Frans voor hem kocht. © PDR

“Wij willen jou bedanken voor het cadeautje en je mooie woorden. Het is hartverwarmend te horen dat Sammy je zo inspireert. Daar komen we graag voor tot bij jou. We komen zeker nog eens terug met Sammy”, belooft baasje Oxana.

Intssen stuurde deze laatste al een mailtje naar Guinness World Records. “Ik kreeg een antwoord dat het een tweetal weken duurt om de vraag te verwerken. We zien wel. Voor mij is en blijft Sammy sowieso een superster.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER