Mathias Sercu geeft update over zieke zoon Tore (24): “Vandaag gaat het goed. Een beetje onverwacht”

Mathias Sercu (51) was zondag te gast in De Zevende Dag om het te hebben over de single die hij maakte voor Kunst aan Bed, een goed doel. Hij gaf daar een update over Tore (24), zijn zoon die terminaal ziek is. “Twee maanden geleden hadden we niet gedacht dat we dit vandaag zouden kunnen zeggen.”

edb

Tore heeft terminale kanker, maar vandaag gaat het goed met hem, zegt Sercu in De Zevende Dag. “Een beetje onverwacht. Twee maanden geleden hadden we niet gedacht dat we dat vandaag zouden kunnen zeggen”, gaat hij verder. “Op dit moment is op twee fronten, in zijn botten en centraal zenuwstelsel, niets actief.”

De acteur wil genieten van goede dagen zoals vandaag, maar van echte hoop is er geen sprake meer. “We moeten realistisch zijn, we weten dat er eigenlijk geen hoop is op genezing”, klinkt het. “Dat weten we. Dit wil gewoon zeggen: nu gaat het goed. En dat moeten we koesteren en blij om zijn.”

Weinig tijd

Tore zelf klonk zondagochtend bij Friedl Lesage in Touché op Radio 1 eveneens positief. “Ik heb nu al bijna twee weken echt een oké energielevel en dat is zalig”, vertelde hij. “Ik heb weer wat energie, kan mezelf weer herkennen in zin krijgen om dingen te doen, te leren. Vroeg opstaan, lezen, studeren, mee naar een escaperoom gaan met vrienden. Kijken: wat kan ik? Dat doet deugd, de mogelijkheid om aan te pakken wat je nog kan.”

In mei gaven de dokters Tore nog minder dan zes maanden. “Ik heb nog maar weinig tijd, maar voldoende”, zei hij daarover op Radio 1. “Ik weet ook niet of dat een juist woord is, want ik denk dat je nooit voldoende tijd hebt. Ik probeer er minder concreet naar te kijken.”

LEES OOK. Mathias Sercu over de agressieve kanker van zijn zoon: “Wat wij doen, is het ultieme in het nu leven”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER