©  AFP

Aanvoerder Brecht Dejaegere wijst Toulouse de weg, Rennes en Arthur Theate halen het van Lyon

Toulouse heeft zondagnamiddag op de elfde speeldag van de Ligue 1 Angers afgewimpeld met 3-2. Oude bekende Brecht Dejaegere was na tien minuten goed voor de openingstreffer bij de thuisploeg.

Nabil Bentaleb (33.) hing de bordjes later eerst nog in evenwicht, maar een omgezette strafschop van Branco van den Boomen (40.) en een treffer van diens landgenoot Stijn Spierings (67.) schonken de promovendus uiteindelijk de zege. Dejaegere mocht een kwartier voor tijd gaan rusten en keek toe hoe de 3-2 van de ingevallen Amine Salama (90.+3) er niet meer toe deed.

Dejaegere en co. schuiven dankzij de derde opeenvolgende thuisoverwinning op naar de negende plaats in het klassement van de Franse eerste klasse met 15 punten.

Trainerswissel biedt Lyon nog geen soelaas tegen Rennes en Theate

De recente trainerswissel heeft Olympique Lyon zondag op de elfde speeldag van de Ligue 1 tegen Stade Rennes nog geen soelaas geboden. Een doelpuntrijk duel kantelde in het voordeel van de thuisploeg met 3-2.

Alexandre Lacazette (23.) zette Lyon nochtans op rozen, maar Martin Terrier (38.) en Amine Gouiri (47.) trokken de scheve situatie recht. Opnieuw Lacazette (72.) hing de bordjes in evenwicht en Terrier (77.) legde de wedstrijd in een beslissende plooi.

Arthur Theate maakte andermaal de 90 minuten vol in het hart van de Bretoense defensie, terwijl ploegmaat Jérémy Doku nog steeds in de lappenmand ligt.

Dankzij een 9 op 9 komt Rennes momenteel de top 5 van het klassement in de Franse eerste klasse binnen met 21 punten. Lyon, waar de Nederlander Peter Bosz verleden weekend de laan werd uitgestuurd voor de Fransman Laurent Blanc, blijft op de dool en bevindt zich op de tiende plaats met 14 punten.

Vroege rode kaart breekt Monaco zuur op tegen Clermont

Een vroege rode kaart is AS Monaco zondagavond op de elfde speeldag van de Ligue 1 zuur opgebroken tegen Clermont. De bezoekers forceerden een 1-1 gelijkspel.

Mohamed Camara moest na een rechtstreekse rode kaart al in de 17e minuut gaan douchen. Philippe Clement greep in en slachtofferde Wissam Ben Yedder en Takumi Minamino voor belofteninternational Eliot Matazo en ex-Bruggeling Krépin Diatta. Ondanks het numerieke ondertal kregen de Monegasken een strafschop toegekend. Breel Embolo (31.) miste in eerste instantie, maar scoorde alsnog in de rebound.

In de tweede helft kwamen de bezoekers, met Maximiliano Caufriez in de verdediging, meer dan verdiend langszij dankzij Komnen Andric (53.).

In de tussenstand van de Franse eerste klasse tuimelt Monaco naar de zesde plaats met 21 punten. Clermont prijkt op een achtste positie met 17 eenheden.