© Geert Van Baelen

39-jarige motard opgepakt na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf: verdachte was onder invloed van verdovende middelen

Hamont-Achel -

In het Limburgse Hamont-Achel is zondagochtend een 28-jarige voetganger overleden na een aanrijding. In de loop van de dag is een 39-jarige man opgepakt, hij testte positief op verdovende middelen en wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke doding ten gevolge van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. Dat meldt het parket.

Geert Van Baelen, wver
Bron: HBVL

Het ongeval gebeurde iets voor zes uur ’s ochtends op de Hamonterweg tussen de kruispunten met de Hoek en de Militaire Dijk, ter hoogte van de Warmbeek. De voetganger wandelde in de richting van Hamont, toen hij werd geraakt door een motor. Door de klap zou de persoon zijn weggeslingerd.

De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar de 28-jarige man van Poolse nationaliteit overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een verkeersdeskundige, het labo en een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen. Daarom bleef de Hamonterweg een tijdlang afgesloten.

De bestuurder van de motorfiets, een 39-jarige man uit Hamont-Achel, werd korte tijd later geïdentificeerd en gearresteerd. Hij testte positief op verdovende middelen en wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke doding ten gevolge van het verkeersongeval en vluchtmisdrijf.

 ©  Geert Van Baelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER