Huis van jonge wielrenner en zijn bruid volledig ingepakt met dozen en fietskaders: “Een mooie grap”

Jordi en Jolien moesten een gat in het karton snijden om in hun huis binnen te kunnen na de huwelijksnacht. ©  if

Roeselare -

Op zaterdag 15 oktober stapten profwielrenner Jordi Warlop (26) en Jolien Leenaert (27) in het huwelijksbootje. Toen het koppel thuiskwam van het huwelijksfeest keken ze raar op. Hun hele huis was ingepakt met kartonnen dozen waarin fietsen verpakt worden. “We hebben heel wat werk gehad voor we in ons huis binnen konden”, vertelt Jordi.

Nele Sabbe en Bert Feys

Het waren drie vrienden van Jordi die voor de grap het huis volledig inpakten met fietsdozen en versierden met allerhande fietsattributen. Het is overduidelijk dat fietsen centraal stond in het bedenken van een leuke en toch wel onvergetelijke grap.

“Ik wist op voorhand dat mijn drie beste koersvrienden iets van plan waren, maar ik had het raden naar hun plannen”, vertelt Jordi. “Ik ken mijn koersvrienden al langer dan vandaag en ze hebben zeker geen schrik om een goede grap uit te halen. Tijdens de receptie op het huwelijksfeest vond ik het heel raar dat mijn drie beste vrienden te laat waren. Een goede uitleg hadden ze niet en ze deden heel geheimzinnig.”

Wazige foto

Op het huwelijksfeest konden de drie kameraden het niet laten om een tipje van de sluier te lichten. “Iets later op de avond, tijdens het avondfeest, kreeg ik een kleine, wazige foto te zien van mijn huis in Rumbeke. Ik zag dat er iets aan de gevel veranderd was, maar het was niet duidelijk wat. Maar het was wel een voorproefje van wat ons te wachten stond als we thuiskwamen. Ik was niet bang, ik was ervan overtuigd dat mijn vrienden het goed met mij voorhadden”.

(Lees verder onder de foto)

Ook de voorgevel was volledig bekleed. ©  if

Verrassend mooi

Jordi en Jolien keken toch raar op toen ze zondagmiddag thuiskwamen. “Ons huis was helemaal ingepakt met fietsdozen en versierd met fietskaders en andere attributen zoals banden”, vertelt de wielrenner. “Naar binnen gaan, was niet mogelijk zonder eerst de deur vrij te maken. De voordeur was volledig gebarricadeerd met kartonnen dozen. Met behulp van een breekmesje en wat geploeter kon ik de deur uiteindelijk vrijmaken. Iets later merkte ik ook dat mijn auto op blokken stond. De wielen lagen los naast de auto.”

Het pasgetrouwde stel vond het resultaat verrassend mooi, ontroerend zelfs. “Het is een ludiek grap, met een verrassend mooi effect. Zowel ik als mijn vrouw Jolien vonden het prachtig. Ons huis trok de aandacht van iedereen die passeerde. Het was knap werk dat maakte dat ons huwelijksfeest zo nog wat langer duurde. We zullen deze dag nooit meer vergeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen