MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © OPEN VLD

Liberalen willen dat PS de pensioenen verder hervormt: “Pensioenen worden nu nog toegekend op basis van een statuut, niet op basis van het echte werk”

De federale regering gaat op termijn (nog meer) in het rood. De pensioenbonus blijkt immers duurder dan verwacht. Hoe kan minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) die kloof nu dichtrijden? Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) pleiten voor een verdere hervorming. Het begrip ‘zware beroepen’ valt.

86 reacties

  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Mr Jean De Grande, wie van goede wil is, kan hierop het antwoord overal vinden, maar om je een eindje op weg te helpen: het kiessysteem in België is ingedeeld in een Nederlandstalig gedeelte en een Franstalig gedeelte, waarbij de Nederlandstaligen volgens de laatste volkstelling recht hebben op 88 Kamerzetels, en de Franstaligen op 62 Kamerzetels. Dat maakt dat 12% van zes miljoen inwoners in Vlaanderen minder zetels zal opleveren dan 9,5% met vier miljoen inwoners.
  • Jean De Grande

    2 jaar geleden
    bob jansens, omdat je hier in belgikistan zijt. Waarom heeft de ps met 9,5 % stemmen 20 zetels en VB met 12% stemmen slechts 18 zetels? Daar begint alles.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    waarom krijgt iemand die 4/5 werkt en 3000 Euro bruto verdient en daarop bijdrages betaalt minder pensioen dan iemand die voltijds 2800 Euro verdient? Waarom krijgt een alleenstaande die 6000 Euro bruto verdient bruto minder pensioen dan een koppel dat samen 5900 Euro verdient? Waarom is de bijdrage van een zelfstandige gelimiteerd en die van en werknemer op het ganse inkomen? Waarom hebben journalisten een apart & voordeliger pensioensysteem dan "gewone" werknemers?
  • alfons schouwaerts

    2 jaar geleden
    Misschien moet de pot die de belastingen opbrengt beter verdeeld worden, er zijn zeker uitgave posten bij die fel verminderd of afgeschaft kunnen worden, waardoor er meer overblijft voor de pensioenen.
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    2 jaar geleden
    Ze moeten misschien eens zoeken naar het Zilverfonds wat moest dienen om de pensioenen te betalen in de toekomst, waar is dat geld gebleven? Ho ja dat was virtueel geld waar de SP het toen over had.