Activisten Just Stop Oil bekladden ramen van Aston Martin-showroom

Activisten van Just Stop Oil hebben de ramen van een showroom van het luxeautomerk Aston Martin in Londen beklad met oranje verf.

  1. Is de straf voor Joost Klein niet veel te zwaar? En kan hij toch nog terugkeren? Songfestivalkenners beantwoorden jouw meest gestelde vragen over uitsluiting Nederlandse inzending
    PREMIUM
    JOUW VRAGEN BEANTWOORD
    58

    Is de straf voor Joost Klein niet veel te zwaar? En kan hij toch nog terugkeren? Songfesti­val­ken­ners beantwoor­den jouw meest gestelde vragen over uitslui­ting Nederland­se inzending

    Dat Joost Klein niet meer mag meedoen aan het Eurosongfestival, komt voor veel fans en kenners als een schok. Onze redactie kreeg al meer dan 500 (!) vragen binnen over zijn diskwalificatie. Is dit geen te zware sanctie? Kan Klein toch nog terugkeren? En is dit nu het begin van het einde voor het Songfestival? Songfestivalkenners Jonathan Hendrickx - die in Malmö is - en Jasper Van Biesen van songfestival.be beantwoorden jouw meest prangende vragen.
  2. Wie kan Zelensky nog vertrouwen? Hoofd van zijn beveiliging ontslagen voor verijdeld moordcomplot
    PREMIUM
    Oorlog Oekraïne

    Wie kan Zelensky nog vertrouwen? Hoofd van zijn beveili­ging ontslagen voor verijdeld moordcom­plot

    In Oekraïne is het hoofd van de geheime dienst ontslagen nadat er eerder deze week een moordcomplot tegen het staatshoofd werd verijdeld. Ging die samenzwering dan zo ver dat zelfs de chef van Zelensky’s beveiliging daarbij betrokken was? Wie kan de president nog vertrouwen? Of is het juist de bedoeling van Rusland om hem zo paranoïde te maken dat hij niet meer kan functioneren? “Er staat ons een grootscheepse poging tot destabilisering te wachten”, waarschuwde één van zijn spionnenbazen een week geleden nog.