14 huiszoekingen tijdens onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude

Op woensdag 22 maart heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg, 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. De uitkeringsfraude handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop, vermoedelijk geen enkel recht hadden.

Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het geval was in het verleden.

Eerste advocaat-generaal, de heer Piet Van den Bon gaf in 2011 een openingsrede aan het begin van het gerechtelijk jaar 2011-2012, waarin deze vorm van fraude en vooral de eenvoudige manier om deze fraude te plegen aan de kaak werd gesteld. Ondanks een bezoek aan het parlement van onder meer procureur-generaal de heer Y. Liégeois, volgend op de openingsrede, kwam er geen enkel wettelijk initiatief om deze vorm van fraude bij de wortel te bestrijden.

De 14 uitgevoerde huiszoekingen geven aan hoe groot de vermoedelijke fraude ditmaal is en binnen welke krijtlijnen dit gerechtelijk onderzoek zal dienen gevoerd te worden.

Het onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een vordering uitgaande van het arbeidsauditoraat Antwerpen, afdeling Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer