©  Veneto Classic

Zwitser Marc Hirschi sluit zeer wisselvallig seizoen af met winst in de Veneto Classic

Marc Hirschi stapt met een vierde zege uit een zeer moeilijk en uitermate wisselvallig seizoen. De Zwitser had in Bassano del Grappa uiteindelijk tien seconden voorsprong op zijn ploegmaat Davide Formolo. “Dit is een goed einde van een moeilijk jaar”, aldus Hirschi.

Hugo Coorevits

De ploegmaat van Tadej Pogacar liep in de afzink van een kasseiklim weg op een gravelsectie. “Ik heb in het verleden nog wat aan veldrijden gedaan, ook al ben ik geen specialist. Ik ken deze wedstrijd van vorig jaar. Ook al was het parcours licht gewijzigd. Ik hoop deze conditie en positieve spiraal mee te nemen naar volgend seizoen.”

De buurman van Fabian Cancellara gaf toe dat het dit seizoen niet allemaal liep zoals verwacht. “Eerst was er die heupoperatie in januari. Dan testte ik positief op corona in de Ronde van Zwitserland. Een viertal dagen voor de start van de Tour zegde de leiding me dat ik niet erbij was. Ik was er behoorlijk triest om wat uiteindelijk was ik toch een viertal weken op hoogtestage geweest. En dan werd ineens Trentin besmet waardoor ik alsnog naar de Tour ging. Toch was ik niet goed genoeg. Ik hoopte dat ik na de rustdag beter zou worden, maar zo liep het niet. Toch was het belangrijk om te blijven want we waren al enkele jongens door Covid kwijtgespeeld. Ik reed die Tour wel uit, maar had een knieblessure na een crash. Waardoor ik na Parijs een break van een maand nam. En zo bouwde ik opnieuw op naar het slot. Zowel mentaal als fysiek voelde ik me herboren.” Hirschi won met de Giro Toscana en de Veneto Classic nog twee 1.1.-wedstrijden. (hc)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer