© Tom Palmaers

Gewapende man geeft zich over aan speciale eenheden nadat hij vrouw verwondt in Bilzen

Bilzen -

De politie is zondagnamiddag in groten getale uitgerukt naar de Solveldstraat in Bilzen, waar een man zich verschanste in een appartement nadat hij zijn partner had verwond met een mes. Rond 19 uur gaf de man uit Bilzen zich over en werd hij gearresteerd. Hij raakte zelf ook gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Olivier Simons/Johnny Geurts

In de loop van de namiddag rukte de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst, ondersteund door de collega’s uit de naburige politiezones, met de grote middelen uit naar de Solveldstraat. Een vrouw was in haar appartement door haar partner vastgebonden en verwond met een mes. Hoe is niet duidelijk, maar op een bepaald moment kon de vrouw zich toch bevrijden. De aanval van haar partner was toen al even bezig. Ze werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De man uit Bilzen verschanste zich op dat moment wel nog in het appartement, gewapend met een mes. De speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse. Ze gebruikten onder meer een ladder om zicht te krijgen op de situatie en probeerden op de man in te praten. De brandweer Oost-Limburg schermde de straat ondertussen af.

“Rond 19 uur heeft de Bilzenaar zich overgegeven”, zegt korpschef Dirk Claes. “Hij werd gearresteerd. Omdat hij zichzelf ook gekwetst heeft met het mes, is hij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Dat is natuurlijk een ander ziekenhuis als dat van de vrouw.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

De brandweer kwam de straat afschermen. ©  Tom Palmaers

 © Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER