Meer Belgen gaan weer op kantoor werken om de energiefactuur thuis te drukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Meer Belgen gaan weer op kantoor werken om de energiefactuur thuis te drukken. © Joel Hoylaerts / Photonews

Hoge energiefactuur drijft werknemers weer naar hun werk: zoveel kan je aan huidige prijzen besparen door voltijds op kantoor te werken

Bijna drie op de tien Belgen passen hun werkgewoonten aan onder druk van de hoge energieprijzen. Zo zijn we van plan méér op kantoor te gaan werken om thuis niet te hoeven verwarmen. Maar hoeveel levert dat eigenlijk op?

42 reacties

  • eric meers

    2 jaar geleden
    Ik blijf thuis werken , de prijs om mijn bureautje te verwarmen en de stroom voor mijn desktop wegen totaal niet op tegen 2 uren per dag in de wagen te zitten , brandstof betalen en 2 uren minder met mijn familie door te brengen
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Men bespaart niet door op het werk te gaan werken. Dat is de normale gang van zaken. Je verliest een hoop aan de huidige energieprijzen door thuis te werken. Voor het milieu is het beter om een gebouw van het werk te verwarmen voor een aantal werknemers dan al die werknemers hun huis te laten verwarmen voor thuis werken. Die werkgever kan zijn energiekosten ook nog fiscaal inbrengen en doorrekenen aan zijn klanten.
  • Luc Deville

    2 jaar geleden
    Blijkbaar is wie niet kan thuiswerken onbelangrijk,want over hen staat in dit artikel en vele andere geen letter. Blijkbaar wordt enkel wie kan thuiswerken en/of een bedrijfswagen heeft (liefst beiden) van belang. Al de rest zijnaar tweederangsburgers, niet de moeite waard om een woord aan te verspillen.
  • Mon Jacobs

    2 jaar geleden
    @Dirk Peeters : Thuiswerken betekent 15 a 20% meer electriciteitsverbruik?? Ben benieuwd wat voor werk jij dan wel doet
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Een bedrijfslokaal verwarmen voor 1 persoon of een veelvoud kost evenveel aan het bedrijf. Idem in de zomermaanden met de airco aan. Dat werknemers graag thuiswerken heeft te maken met de zichzelf gegeven glijdende werkuren en gratis kinderopvang. Méér vrijheid en eigen invulling was de stimulans. Nu is de energiekost belangrijker, verwarming thuis uit en kinderen in de kindercrèche. In combinatie met een salariswagen is dit pure winst.