BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groen wil verder snoeien in fiscale voordelen voetbal, Pro League-CEO Lorin Parys: “Potentiële impact is enorm”

Belgisch voetbalGroen en Ecolo hebben een nieuw wetsvoorstel ingediend om de fiscale voordelen van het voetbal verder af te slanken. De hervorming van vorig jaar gaat niet ver genoeg, vinden Kamerleden Dieter Van Besien en Gilles Vanden Burre. “Jammer dat we niet eens geconsulteerd zijn", zegt Pro League-CEO Lorin Parys.

28 reacties

  • Eddy Van De Velde

    2 jaar geleden
    Verder snoeien? Wat hebben ze dan al moeten inleveren. Apenootjes voor grootverdieners. Terwijl de werkende mens uitgekleed wordt.
  • Vanhercke Franky

    2 jaar geleden
    Dan stellen we binnen 3 jaar evenveel voor in Europa dan Liechtenstein
  • jan sergooris

    2 jaar geleden
    Zouden de politiekers niet eerst naar hun eigen kijken. Hoeveel partijsubsidies krijgen zij niet ? Ook nog vrij van alles. Vergoedingen,ook vrij van alles. En hun zovele lonen worden ook niet belast zoals bij de "gewone" mens. Dan maken ze een systeem voor de voetballers en clubs, om meer voordelen te krijgen. Om dan achteraf te merken dat het toch niet goed gedaan was van hunzelf.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Ik zie dat de mensen meer problemen hebben met groen dan met de oneerlijke belastingen die de overbetaalde voetballers maar moeten betalen . Voor mij speelt de kleur geen rol maar wel het betalen van eerlijke belastingen . Ik betaal 50 of meer % .
  • Patrick Symons

    2 jaar geleden
    Misschien ook het inkomen van parlementsleden halveren. Zal ook wel iets opleveren.