Paul Magnette, voorzitter PS.
Volledig scherm
Paul Magnette, voorzitter PS. © Photonews

Magnette wil onderhandelingen met Engie stoppen: “Ze spelen al maanden met de voeten van de regering”

PS-voorzitter Paul Magnette wil dat de regering de controle terugkrijgt in de onderhandelingen met Engie over de verlenging van de levensduur van de twee kerncentrales. Voor hem is de tijd van praten voorbij. De staat moet de elektriciteit van Engie opkopen aan een prijs die de overheid zelf vastlegt, zo zei hij maandag op LN24.

178 reacties

  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Tinne Van der Straeten heeft onze kernenergie uitverkocht aan Frankrijk uit politiek eigenbelang van Groen. Een tweede Verhofstadt.
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Uiteindelijk is het goed dat Magnette zich zo voor de kar spant om Doel III en Tihange terug in bedrijf te stellen. Waarom dit uiterlijk maar in 2025 kan is bewuste rem strategie van krachten die kernenergie niet genegen zijn. Het kan eerder en bedrijfseconomen weten dit. Wij hebben destijds door de verkoop van Electrabel aan het Franse Engie onszelf in de voet geschoten. Daar ligt de oorzaak van de huidige energie malaise rond onze kerncentrales.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Wel Mr Bruno Geldhof, dat is nu eens de nagel op de kop slaan. Want enerzijds kiest Vlaanderen en België voor het liberale en neoliberale systeem van privatiseringen, zelfs de sociale zekerheid staat op die lijst, en anderzijds willen zij de controle behouden over die privé bedrijven. Niet alleen de politiek maar ook de kiezer moet weten wat hij of zij wil.
  • Vlander Demulder

    2 jaar geleden
    nationaliseren die handel
  • Frank Waeghe

    2 jaar geleden
    Magnette gaat de EU achterna, het eens goed zeggen en desnoods opstappen. Om dan achteraf te ontdekken dat hij beter eens had nagedacht. Het wordt tijd dat we in België terug nationaal kunnen stemmen en dat elke stem ook telt als 1 stem. Dan krimpt de PS vanzelf en zal iemand als Magnette eens weten wat hij werkelijk betekent in België, niet veel.