©  Getty

Pizzakoerier rijdt voetganger aan, maar stopt niet om hem te helpen: “De pizza’s gingen koud worden”

Gent -

Een koerier van Domino’s Pizza die vorig jaar in Gent een voetganger aanreed, moest het maandag uitleggen in de politierechtbank. Hij was namelijk niet gestopt om het slachtoffer te helpen, maar reed door. En dat krijgt nu een stevig staartje.

Simon Dekaezemaker

De koerier van Domino’s Pizza moest in december in Gent een pizza leveren. Gehaast vlamde hij naar zijn bestemming. Aan een oversteekplaats voor voetgangers lette de koerier niet goed op en reed hij een overstekende man aan. Die kwam stevig ten val en moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden.

Volgens de pizzakoerier stopte hij daarop onmiddellijk en vroeg hij hoe het ging met het slachtoffer. “Leugens”, sneerde de procureur hem maandag toe. “Het slachtoffer heeft u gevraagd om de politie te bellen, zoals het hoort bij een aanrijding zoals deze. Maar néé, u hebt daarop schaamteloos vluchtmisdrijf gepleegd.”

Vier maanden rijverbod

De man wrong zich daarop in alle mogelijke bochten om aan de politierechter zijn gedrag uit te leggen. “Ik ben gestopt, u moet mij geloven. De man verklaarde dat alles oké was met hem, maar ik zei dat meneer naar de zaak moest bellen. Ik moest pizza’s leveren en die mochten niet koud zijn. Ik kon toch niet anders?”

“Nee u moest stoppen en blijven, zo simpel is het”, sprak de politierechter hem maandag toe. De koerier werd veroordeeld tot een rijverbod van vier maanden. Verder moet hij 4.000 euro boete betalen en zowel zijn theoretische, praktische als psychologische proeven opnieuw afleggen. De koerier werkt ondertussen ook niet meer voor Domino’s Pizza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer