©  BART DEWAELE

Het Belgische topmodel dat na een “donkere, rauwe jeugd” het hart van stervoetballers sneller doet slaan

Ze is een internationaal topmodel, is als eerste Belgische in de bikinispecial van Sports Illustrated verschenen, de Kardashians behoren tot haar persoonlijke vriendenkring én ze wordt ook nog eens gelinkt aan de Franse topvoetballer Kylian Mbappé: maak kennis met Rose Bertram. De Kortrijkse die met haar uitbundige glimlach niet alleen het hart van voetballers sneller laat slaan.

Lien Lammens

Dior Beauty, G-Star, H&M … het zijn maar enkele grote namen uit de mode-industrie die op haar palmares prijken. Daarnaast schreef ze haar eigen kookboek, stampte ze een haarproductenlijn uit de grond en is ze vrienden met bekendheden zoals de Kardashians. Je zou op je zevenentwintigste voor minder lachend door het leven gaan.

Maar ondanks alle glitter en glamour liep het leven van de Kortrijkse niet altijd over rozen. Dat bewijst de meest recente cover van Vogue Nederland nog maar eens. Geen paginabrede glimlach zoals we op de rode loper van haar gewoon zijn, wel een sobere en ietwat beduusde blik. De onthulling die volgt, sleept ze al haar hele leven mee. “Een groot deel van mijn leven is mooi maar een ander deel is donker en rauw”, vertelt ze in het interview. “Ik kom uit een pleeggezin waarbij ik meermaals uit huis geplaatst ben. Mijn beide ouders waren verslaafd, mijn moeder is het nog steeds. We proberen haar te helpen maar tot nu toe zonder succes. Ze is al meer dan dertig jaar zwaar verslaafd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als gevolg moest ze niet alleen zorgen voor haar moeder en halfzusje, maar leerde ze al snel dat ze haar eigen boontjes zou moeten doppen. “Op mijn dertiende heb ik getekend bij een modellenbureau in Brussel”, vertelde ze in een eerder interview met deze krant. “Ik heb echt moeten bikkelen om te geraken waar ik nu ben. De reizen voor de castings, ik moest het allemaal zelf bekostigen. Ervoor werken en sparen. Mijn ouders steunden mij, maar ze konden me geen geld geven. Ik was altijd alleen, zonder mijn familie, zonder vrienden.”

Maar vandaag is de Kortrijkse niet langer alleen. Zo is ze mama van twee meisjes, die ze kreeg met Nederlandse voetballer Gregory van der Wiel. De twee zetten na een periode van acht jaar afgelopen zomer een punt achter hun relatie. Maar ze kunnen nog altijd door dezelfde deur. “Hij is de vader van mijn kinderen, en ik zou het heel vervelend vinden als wij op een slechte manier uit elkaar zouden gaan”, zei ze daarover. “Ik ben niet over een nacht ijs gegaan om deze beslissing te nemen maar ik ben single and ready to mingle.”

Genieten

Vier maanden later zou ze daar volgens Franse media gevolg aan geven met PSG-vedette Kylian Mbappé, het Franse godenkind van de Ligue 1. Ja, Bertram zou opnieuw haar hart verloren hebben aan een voetballer. De twee hebben hun relatie nog niet bevestigd en ook haar management houdt de lippen stijf op elkaar. Geen commentaar op haar nieuwe liefde. “Rose heeft het leuk in Parijs en geniet van haar single life.”

Een relatie of niet, genieten doet ze sowieso. Maar altijd met mate, ondanks dat ze samen met haar dochter Naleya uitgenodigd wordt op het verjaardagsfeestje van True Thompson, de dochter van Khloé Kardashian. “Mensen denken vaak dat mijn leven heel glamoureus is, maar ik vind het simpele leven leuker. Ik trek me vaak terug met mijn dochters Naleya en Zaylee. Elke dag het glamoureuze is niks voor mij. Ik doe alleen nog de dingen die ik écht interessant vind.”

De enige die ontbreekt, is haar vader. Dave Bertram (44) overleed drie jaar geleden in zijn stacaravan op een camping in Nieuwpoort. “Het spijt me dat ik je niet heb kunnen helpen”, zei ze daarover op sociale media. “Ik weet dat je zo trots op me was, en ik zal nooit meer de kans krijgen om je dat te horen zeggen. Maar ik zal je trots blijven maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER