Afbraak gestart van zwaarst getroffen pand bij gasexplosie in Oostende

De afbraak van het zwaarst getroffen pand na de gasexplosie in Oostende is gestart. Dat meldt de stad Oostende maandag. De stad raadt alle omwonenden aan om foto’s te nemen van de schade en om aangifte te doen bij de verzekeraar en de lokale politie.

jvh
Bron: BELGA

Als gevolg van de gasontploffing op 13 oktober waren de nutsleidingen in de buurt beschadigd. De nutsmaatschappijen zijn op dit moment bezig met de werkzaamheden om alle leidingen te herstellen. Zodra deze werken afgerond zijn, zullen alle nutsvoorzieningen opnieuw beschikbaar zijn.

Maandagochtend werd een eerste waterstaal afgenomen om de drinkbaarheid van het water te controleren, en het resultaat was goed. Ook de tweede waterstaal bevestigde de drinkbaarheid van het water. 

Er werd een burgemeestersbesluit genomen om het zwaarst getroffen pand te slopen. De afbraakwerken zijn ondertussen gestart. Verder mag er ook aan de woningen worden gewerkt door externe aannemers. De stad raadt alle bewoners aan om foto’s te nemen van de schade en contact op te nemen met hun verzekeraar. Ze kunnen aangifte doen van de schade bij wijkkantoor Noord van de lokale politie. 

Bij de gasexplosie van donderdag liepen drie slachtoffers ernstige verwondingen op, onder wie een politieman en een brandweerman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen