Gevangene na ontsnapping uit politiekantoor weer opgepakt dankzij alerte voorbijganger

Uit een politiekantoor in het Oost-Vlaamse Oudenaarde is maandagmiddag een gevangene ontsnapt. Hij kon ontkomen toen agenten hem even uit zijn cel lieten. De man werd weer ingerekend dankzij een tip van een alerte voorbijganger.

gjs

Agenten lieten de verdachte maandagmiddag even uit zijn cel in het politiekantoor in de Minderbroedersstraat om een luchtje te scheppen op de binnenplaats. De man, die zondag in het station van Oudenaarde opgepakt was voor diefstal en in een politiecel wachtte op zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter, wist zich los te rukken en te vluchten. Met zijn handboeien nog aan maakte de twintiger, die mogelijk illegaal in het land is, zich uit de voeten.

Alle middelen worden ingezet om de man terug te vinden, zei de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester meteen na de ontsnapping. Onder meer de helikopter van de federale politie wordt gebruikt in de zoektocht, die zich vooral richtte op het stadscentrum en de omgeving van het Liedtspark. De politie verspreidde intussen een oproep naar de bevolking om mee uit te kijken naar “een jongeman met een okergele jeansbroek en lang zwart haar met blonde accenten, opgestoken in een staartje”. Daarbij werd ook gewaarschuwd om zelf geen verdere actie te ondernemen, maar meteen de politie te verwittigen via de noodnummers 101 of 112.

Even leek het alsof de betrokkene zich in een woning in de Kattestraat had verschanst. Deze straat, die het Liedtspark met het stadscentrum verbindt, werd door de politie afgesloten. De zoektocht leverde er niets op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER