Alexander De Croo
Volledig scherm
Alexander De Croo © BELGA

De Croo: "EU-top zonder beslissing over energieprijzen zou falen van Europa zijn”

In niet mis te verstane bewoordingen waarschuwt premier Alexander De Croo dat op de Europese top van donderdag en vrijdag een principiële beslissing moet worden genomen over maatregelen om de energieprijzen beter te beheersen en gezinnen en bedrijven te beschermen. "Het moment is nu om een eenduidig politiek signaal te sturen dat we de wil hebben om de hoge gasprijzen niet langer te tolereren. Het omgekeerde zou totaal onverantwoord zijn, het falen van Europa", zei hij maandag in de Kamer.

39 reacties

  • Hans Benoit

    2 jaar geleden
    Wat had u nu gedacht van die praatbarrak?Ze kunnen nog niet eens een beslissing nemen over het afschaffen van het zomeruur.En dit na een referendum dat een grote meerderheid voor afschaffen was.
  • Marnix Van R.

    2 jaar geleden
    Het zoveelste falen van Europa , dat eigenlijk niet bestaat. Enkel hun eigen zakken vullen telt.
  • Gerda De Bruyn

    2 jaar geleden
    morgen en overmorgen top? waarom markt geeft probleem al opgelost.gasprijs met 45% gezakt op 3 maand.
  • Andre Ooms

    2 jaar geleden
    Groen en Vld, Guy Verhofstadt hebben alles verkocht aan Frankrijk. Zij zitten nu veilig in Europa, dikbetaald en De Croo en Tinne zijn onderweg. De burger wordt bedrogen en besten. De daders krijgen later ipv straf een mooie beloning in Europa.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Tinne Van der Straeten en Groen hebben onze kernenergie uitverkocht aan Frankrijk, uit politiek eigenbelang. Vivaldi is een tweede Verhofstadt-regering, telkens met OPENvLD. En nu verstopt De Croo zich achter Europa ; lafheid alom.