Jan Decleir protesteert mee tegen Antwerpse cultuurbesparingen: “Mevrouw Ait Daoud, er zijn vandaag alleen maar stoute kinderen”

Op de Suikerrui, naast het stadhuis, verzamelden maandagmiddag, ondanks het druilerige weer, tientallen kunststudenten en kunstminnende Antwerpenaars om te protesteren tegen de besparingen van de stad op cultuur. Ook acteur Jan Decleir (76) kwam zijn ongenoegen uiten over het beleid met een korte, maar stevige aanklacht aan het adres van cultuurschepen Nabilla Ait Daoud.

jas, joro

“Mevrouw Ait Daoud, er zijn vandaag alleen maar stoute kinderen”, zo richtte Decleir zich tot de schepen vlak bij de plek van waar hij jarenlang als Sint honderden enthousiaste kinderen toesprak.

“Ik heb me laten vertellen dat u niet met de sector hebt overlegd”, sprak Decleir de menigte toe. “Maak nu gebruik van diezelfde stilte en draai uw plannen terug en we hebben het er niet meer over”, zo sloot Decleir af, om onder luid gejoel het woord aan een volgende actievoerder te laten.

LEES OOK. Antwerpse kunstsector verzet zich tegen besparingen: “Haal dat geld ergens anders, maar niet bij onze kinderen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER