De jongen kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd daarna afgevoerd. ©  eva

11-jarig fietsertje maakt zware val in Herderen en raakt gewond

Riemst -

Maandagnamiddag even na schooltijd is een 11-jarig fietsertje gewond geraakt bij een ongeval in de Sint-Jansstraat in Herderen. De fietsen van de jongen en zijn medeleerling haakten in elkaar, waarna de 11-jarige zwaar ten val kwam.

Eddy Vandoren

Omstreeks 15.25 uur fietste de jongen naar huis, samen met een maatje uit het zesde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Tol in Herderen. Ter hoogte van de sporthal, op nauwelijks 100 meter van hun school, haakten de fietsjes van beide vrienden per ongeluk in elkaar op het gladde wegdek. Daarbij kwam de 11-jarige jongen erg ongelukkig ten val. Passerende kinderen en ouders verwittigden de school en de hulpdiensten. De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst, een ziekenwagen en een mug-arts waren vrij snel ter plaatse.

De arts ontfermde zich meteen over het slachtoffertje, onder het toeziend oog van zijn toegesnelde moeder en schooldirecteur Nele Ghysens. Ondertussen hield de politie de vele nieuwsgierigen op afstand en sloot die de Sint-Jansstraat gedeeltelijk af voor het verkeer. Nadat de jongen de eerste medische zorgen ter plekke kreeg, werd hij met de ziekenwagen naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer