HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “Terwijl Paul Magnette in het donker naar Engie fluit, houdt de Wetstraat zich vast aan haar koeltorens om het licht niet te zien doven”

“Engie rammelt genoeg met onze voeten. De onderhandelingen moeten stoppen.” Dixit Paul Magnette (PS) - die ook de kost voor het ontmantelen van de centrales niet wil betalen én wil dat de Belgische overheid de energieprijs bepaalt. In het Frans zegt men dan: ‘Il veut le beurre et l’argent du beurre.’ Hij wil de boter, het geld van de boter én de glimlach van de boerin. En dat terwijl alle regeringspartijen in het zwalpende energiebeleid boter op het hoofd hebben. Hoe lang hebben politici niet met de voeten van Engie gerammeld?

31 reacties

  • Mady Vermeulen

    1 jaar geleden
    Eric Urkens, het was de paarsgroene regering van Verhofstadt die besliste dat de kerncentrales, die ze eerst aan de Fransen verkochten, moesten sluiten. Het IS de paarsgroene regering van De Croo die eerst besliste dat de kerncentrales dicht moesten, maar die vandaag haar kar keert. De VLD draagt de politieke gevolgen van haar onbetrouwbaarheid. Eigen schuld, dikke bult! Bijna 90% van de bevolking stemde NIET voor de VLD maar betaalt wel de rekening!
  • Norbert Bauwens

    1 jaar geleden
    Monsieur Magnette , je denkt toch niet dat we vergeten zijn wie Engie aan Frankrijk verkocht heeft ?
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Meneer Magnette het is de eerste paars groene regering die electrabel aan frankrijk verkocht heeft en ook de basis gelegd heeft voor de grote schuldopbouw van belgie door de sale en lease back dinges, een beetje bescheidenheid zou je sieren.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Meneer Magnette dat het zover is gekomen is de schuld van de twee paars groene regeringen, de eerste heeft electrabel aan frankrijk verkocht, de tweede wil de kerncentrales sluiten.
  • Christophe catteeuw

    1 jaar geleden
    Er gaan nieuwe moeten komen en waarom niet? Is alleen veiliger geworden volgens experten en in nationale handen houden aub!