Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Jongeren storten zich op vastgoedmarkt om zich zo te beschermen tegen inflatie en stijgende rente

Tijdens de eerste negen maanden van 2022 steeg de woningprijs in Vlaanderen tot gemiddeld 346.000 euro. Ondanks dat recordbedrag daalde het aantal verkopen nauwelijks. Opvallend veel jongeren kochten een eigen huis om niet langer afhankelijk te zijn van de inflatie en stijgende rentevoeten.

86 reacties

  • Gilles Beckwee

    2 jaar geleden
    De beste tip die ik kan mee geven is: probeer zo snel mogelijk iets te kopen en te verhuren en zo lang mogelijk thuis te wonen als het kan. Ik heb op mijn 26 jaar een loft gekocht aan 1.29% rente. Verhuurde het en ondertussen spaarde ik om met mijn vriendin iets anders te kopen.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Dat valt allemaal af te betalen als tweeverdieners. 250.000€ aan 4% is 1514,15€/mnd over 20 jaar en 1193,54€ over 30 jaar (leningkosten niet mee gerekend). Als je ook nog eens 100.000€ bij elkaar gespaard of gekregen hebt. Maar dan moet je wel heel die tijd bij elkaar blijven, niet zwaar ziek worden of één van de twee de job niet verliezen.
  • Tim Peeters

    2 jaar geleden
    Beste dirk ik ben nu 47 en een klein huis gekocht velen van de jongere generatie willen direct groot nieuw huis gaat gewoonweg niet!ik heb er nog kosten aan maar behoor nog tot een iets hardere generatie die niet een luxe burn out krijgt op zijn 25 ste levensjaar.het leven is inderdaad moeilijker zonder financiële steun van ouders maar je wordt er harder door en je leert dat je niet alles tegelijk kan verkrijgen.
  • jimmy nuyts

    2 jaar geleden
    Gino Denil: en als huurder weet je dat dus al vanaf de dag van verjaring, en omdat je ook al weet hoeveel die indexering is, want controleer- en berekenbaar op vlaamse overheidssite - zet je dat al apart als slimme huurder zodat je het beschikbaar hebt zodra de huurbaas/-bazin erachter vraagt. verhuurder kan ook niet verder teruggaan dan jaarlijkse verjaringsdag. alsook: verjaring in sept., pas in dec. brief van indexering = pech: sept-index kwijt.
  • Leo Duym

    2 jaar geleden
    @ria tondeur, inderdaad, de verkooppraatjes van de overbodige immo-haaien zetten jongeren aan tot avonturen die hen zullen bezuren, met steun van hun goed bedoelende ouders (schenking, bankgift of borgstelling). Dat diezelfde kinderen zullen moeten opdraaien voor het ontoereikende pensioen (in rusthuizen) van hun 'sinterklaas-ouders' komt blijkbaar niet in hen op.